miércoles, 7 de octubre de 2009

SIDRA

oye ne, verás, ye que toy organizandu un eventu de escanciau de sidra en Osaka pa´primeros del mes que vien y de pasu de promoción de Asturies. Hemos pedido unes botellines por correu pero ye que ta todo muy caru e igual pa tos los xaponeses que xuntu ye pocu y tocamos a un culín, que no da ni pa un diente, pero somos más pobres que les rates. Así que aprovechu por si algún lagarero u alma cándida lee estu, quie hacerse propaganda y enviarnos algo desinteresadamente que se ponga en contacto conmigo por favor en susanazapicoperez@hotmail.com. Folletos de Asturies, posters, sidra, un gaiteru pa´dar ambiente, una bufanda del sporting....... todo será bienvenido).Bueno, ya nun molestu más. Un besín y ta luegu.
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=165378228622 _________________________________________________来月スペイン人が三人で日本にホリデーで来ます。私の家でパーティーを開く予定です。私はアストゥリアスの出身。アストゥリアス はスペインの北部にあります。私の地域の伝統的な飲み物がシードラです。シードラはアルコールが4~6パーセントのリンゴ酒で、シードラは中々日本ではお目にかかる機会がありません。アストゥリアスではシードラはとても大切な飲み物で欠かせない存在です。喜びや友情などを分かち合う時にいつも飲みます。通常は全員が一つのコップで飲みます。特別な方法で注ぐことで、それは[クリネス]と言って、高い所から一気にコップに注ぎこみます。その量はいつも同じで一つの瓶から6杯分とれると決まっています。そして飲む時は少し残してそのシードラでコップのふちすすぎます。このパーティではシードラを注ぐデモンストレーションと試飲が楽しめます。楽しみ。
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I was born in Asturias, northern Spain.
Asturian cider is a unique variation of cider.
If you go there, you should try the experience of drinking Sidra.
Drinking cider in Asturias is a ritual in itself. The most interesting aspect of sidra is in the manner in which it is served and drunk. A kind of bars known as “sidrerias” sell sidra, by the bottle. I think the price may be around 3 euros per litre on those days.
The barman dispenses the drink into your glass , and it is the manner in which they do this that makes drinking sidra unique. The bottle is held at shoulder height or beyond and a stream of sidra is then poured into the waiting glass which is angled as close to the horizontal as possible. Spilling significant quantities of sidra is expected and accepted, even if much of it finds it way onto a customers shoes.The floor will get wet and sticky sometimes. So be ready for this!. How about a sidra shower?. Sidra is never left to stand. You are meant to drink in one gulp what the barman offers you, leaving a little in order to clean the glass border splashing it out onto the ground.
Usually, the glass is passed around and everyone drinks from the same glass.
Wanna go for a bottle?.
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4 comentarios:

Daniel dijo...

Muy buena idea para la promoción de Asturias y de la sidra.

スサナ dijo...

Daniel san::)).
Gracias. Se hace lo que se puede.
Cualquier día me deportarán por pesada je je...Me paso el día haciendo promoció allá por dónde voy.
Saludos.

Wicked Wanda dijo...

Pero que bien hablas,ja,ja,ja.
A ver si no hay problemas con la sidra...Le rezaré a Baco para que llegue intacta.

スサナ dijo...

Wicked Wanda::))
Gracias por todo. Te contaré, pero espero ue llegue sin problemas.
)